Meest gelezen

  1. 'Steeds korter...
  2. Eerste...
  3. Google brengt...
  4. World Wide Web...
  5. Vernieuwde website

Per categorie

  1. Nieuws

Zoek nieuws

Voer hieronder uw zoekterm in:

Thumbnail

Google brengt Chrome 2.0 uit

Google haalt Chrome 2.0 uit bèta en verspreidt de update nu automatisch onder gebruikers. 2.0 is vooral sneller en stabieler.


Na een testperiode van enkele maanden is Chrome 2.0 klaar voor het publiek. 2.0 heeft opvallend weinig nieuwe functies, zoals het automatisch aanvullen van formuliervelden en een volledig schermmodus. Maar nog steeds geen extensies of bijvoorbeeld rss-ondersteuning. Ook versies voor op Mac OS X en Linux laten op zich wachten, en Google heeft hiervoor nog geen lanceerdatum gegeven.

Javascript nog sneller
Onder de motorkap zijn de veranderingen belangrijker. De ontwikkelaars van Chome hebben de V8 Javascript engine geoptimaliseerd, zodat Chrome Javascript nu 30 procent sneller verwerkt. Chrome was al een van de snelste op dat gebied. Verder is de stabiliteit sterk verbeterd door het oplossen van meer dan 300 bugs, meldt Google.

Ondanks de grootschalige promotiecampagne van Google, onder meer op YouTube en sinds kort zelfs op de Amerikaanse tv, kruipt het marktaandeel van Chrome nog maar langzaam omhoog.

Volgens webmeter Net Applications heeft Chrome nu wereldwijd 1,42 procent van de browsermarkt in handen. De verwachting is dat Google Chrome zal gaan pushen op nieuwe pc's door deals met OEM's.

Stiekem updaten
De ontwikkelcyclus van Chrome is bijzonder kort. Afgelopen september bracht het de eerste bètaversie uit van de open source browser, die in december uit bèta kwam. Nu reeds volgt versie 2.0.

Chrome 2.0 wordt automatisch verspreid en geïnstalleerd bij bestaande Chrome-gebruikers. Er is veel kritiek op de keuze van Google om updates stiekem te doen, onder meer van Microsoft. Maar eigen onderzoek van Google concludeerde dat deze methode het meest effectief is: de eindgebruiker hoeft niets te weten of te doen terwijl de browser wel optimaal up-to-date blijft.

 

 

 


datum Nieuws datum 25-05-09 15:11
KvK 09179846 Tel. +31(0)6 2080 1943 BTW NL125919785B01