Meest gelezen

  1. 'Steeds korter...
  2. Eerste...
  3. Google brengt...
  4. World Wide Web...
  5. Vernieuwde website

Per categorie

  1. Nieuws

Zoek nieuws

Voer hieronder uw zoekterm in:

Thumbnail

World Wide Web (WWW) is jarig!

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de term World Wide Web (WWW) is ontstaan door de Britse wetenschapper Tim Berners-Lee. Op de eerst website konden bezoekers meer leren over hypertext en technische details vinden om zelf een eigen webpagina te maken. Er was ook een handleiding voor het zoeken naar informatie op het Web.

Berners-Lee, natuurkundige bij het Europese onderzoeksinstituut CERN in Genève, wilde informatie van collega’s toegankelijker maken. Daarvoor vond hij de ‘hyperlink’ uit om verschillende soorten informatie via internet aan elkaar te verbinden.

Daarnaast bedacht hij de eerste webbrowser, waardoor internet toegankelijk werd gemaakt. Hoewel de eerste voorlopers van internet al in de jaren zestig en zeventig ontstonden, was het nog niet bij een breed publiek bekend. Ook na de uitvinding van Berners-Lee duurde het nog twee jaar voordat de eerste website beschikbaar kwam. Het ging toen om een site van zijn werkgever.

De 54-jarige uitvinder is tegenwoordig werkzaam voor het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology en houdt zich nog steeds bezig met de toekomstige ontwikkeling van het web.


datum Nieuws datum 29-03-09 20:49
KvK 09179846 Tel. +31(0)6 2080 1943 BTW NL125919785B01